Nytt från ZenCoaching.nu
Det här är Zencoaching

Zen_Arrow_BlackIbland behöver man bli lyssnad på. Och bara bli lyssnad på. Inte fixad, peppad eller motiverad. Bara lyssnad på med närvaro och tillit till att svaren finns hos en själv. Det är ett sätt att uttrycka vad zencoaching är. Det finns fler. Så vad är då zencoaching? Begreppet låter som en självmotsägelse. Coaching som i mångt och mycket är inriktat på action. Zen som för tankarna till långsamhet och meditation. Hur kan 2 så till synes diametrala motsatser mötas.

Coaching är konsten att stötta andra människor att finna sina egna resurser, svaren på sina frågor och lösningar på sina problem. Detta utförs mestadels genom aktivt lyssnande och genom att ställa öppna frågor.

Zen är närvaro, medvetenhet, avslappnad frihet, sanning i stunden, verkligheten sådan som verkligheten är och en djupare kontakt med livets kärna och alla aspekter därav. Zen är hur livet utvecklar och manifesterar sig på kreativa och ibland överraskande sätt.

Zencoaching är alltså ett kraftfullt sätt att se saker och ting såsom de verkligen är. Genom zencoaching kan vi bli mer öppna, fria, kreativa och mindre identifierade med negativa tankemönster och projiceringar mot vår omgivning. Andra förväntningar du kan ha på zencoaching är en enklare effektivitet där saker och ting verkar fungera av sig själv, starkare självförtroende, klarare & rakare kommunikation och tillgång till inspiration.

Målet med zencoaching är uppnåbart precis just här just nu. Genom att tillåta det som sker. Genom att lägga märke till vad som faktiskt sker runt omkring & inom dig och tillåta dig själv att uppleva det fullt ut. Det finns ingen mening med att vänta.

 
Zencoachingnätverket växer

Zen_Arrow_GreenDet blir hela tiden fler personer som upptäcker Zen Coaching. Nyligen startades diplomeringen i Polen. Utbildningen är 4 x 4 dagar i ett första skede därefter behöver man som student leverera ett visst antal coachingsessioner och ha genomfört flera lyssningsövningar tillsammans med andra studenter under 1,5 år.

Roger är med som support både till Kåre Landfald, grundaren och utbildaren, och till alla studenter. Undervisningen sker på engelska med viss simultantolkning till de som kan tänkas behöva det. Om du är sugen på att själv utbilda dig till Zencoach, ta kontakt med Carl eller Roger så kan guida dig vidare. Idag finns det coacher från en mängd olika länder; däribland Sverige, Norge, Frankrike, Polen, Tyskland och Danmark.

 
Calle tar semester

StuganSå var det äntligen dags för välbehövlig semester. Dagen till ära kom fulvädret tillbaka, lite trist, men å andra sidan kan jag inte spendera alltför mycket tid utomhus på den trasiga foten. Kompenserade det lilla bakslaget i förtid med att njuta riktigt ordentligt i veckan som gick, till exempel med laxgrillningen i utespisen igår och långbadbesöket i Stångtjärn häromkvällen. Hörde en gång talas om uttrycket – ta ut glädjen i förskott, sedan kanske den inte kommer och skulle den ändå komma så har du fått vara glad 2 gånger. Tur att jag levde efter den devisen just idag. De första 2 veckorna spenderas i Björkbacken, som bilden ovan visar.

Här finns massor av drömmar och framtida projekt, till och med en del pågående. Vem vet, på nästa foto kanske stugan har blivit röd? Eller ladan ommålad eller en fontän med tillhörande örtagård anlagd eller en bastu har blivit inbyggd i det lilla timmerhuset eller en veranda har byggts uppe i den höga tallen, som har sol hela dagen eller köket kanske har blivit omtapetserat eller så har sommaren ägnats åt stilla rekreation och det enda som har skiftat färg är huden på min kropp.

Resten av semestern tillbringas med fördel i både Stockholms skärgård i all enkelhet, eventuellt i en kajak och därefter väntar 1 vecka eller 2 i Småland. Ska nu bara skicka iväg de sista fakturorna innan det är dags att koppla ner och koppla av. Så det blir nog lite nyhetstorka under sommaren. Hörs.

 
Carl Sjöström börjar blogga

CarlskomJa, så var det dags. Calle faller för grupptrycket och börjar blogga. Tänk vad en skadad hälsena kan få för konsekvenser. Tidigare har vi varit avogt inställda till fenomenet blogg, men vi ska naturligtvis ge det en ärlig chans. Kan bara bli så bra som vi själva väljer att göra det. Även om Andy Warhol sa att i framtiden kommer alla att bli kända i 15 minuter och för ett tag sedan var någon, har tyvärr glömt vem, som sa; att nu är framtiden här och nu ska alla bli kända för 15 personer. Vi tänker oss att bloggen hamnar någonstans i ett gränsland mellan det proffsiga och det personliga och det ska verkligen bli spännande att följa denna utveckling, det kanske blir så att bloggen får ett alldeles eget liv. Ledorden till en början är:

 • Passion
 • Inspiration
 • Motivation
 • Transpiration

Fyra ord som vi tycker beskriver verksamheten i CSK, här på zencoaching.nu och oss som är aktiva. Välkomna in på bloggen. Kom gärna med önskningar, påståenden, reflektioner eller glada tillrop.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 4

  Vi erbjuder


  Boka tid

  • Vill du boka tid för någon av våra tjänster?
  • Vill du ha mer information?
  • Carl Sjöström: 070 - 744 33 39
  • Roger Marklund 070 - 646 26 08
  • Kavina Thorslund 0707 - 22 39 50

  Fyra hörnstenar

  • Agendan kommer från dig
  • Tillit till din förmåga och din kreativitet
  • Coachen följer dig på din väg
  • Närvaro i rummet och i stund


© Copyright 2010 ZenCoaching.nu | Kontakt: info@zencoaching.nu| Sitemap
mod by:Kreativ Bureau | Baserad på CSS 2.0 & XHTML | Webbläsare Firefox
Optimerad för upplösning 1024x768 och webbläsare Internet Explorer 7 & 8 och Firefox.